Peter Slager

8Bit1
8Bit1
8Bit1
8Bit1

Biography

Peter Slager

In 1995 rondde Peter Slager grafisch ontwerpen af aan de kunstacademie in Kampen (CABK). Na zijn studie ging hij aan de slag als zelfstandig ontwerper. Voor diverse uitgeverijen verzorgt Slager ontwerp en opmaak voor boeken en hij ontwikkeld huisstijlen, onder andere voor de Gemeente Kampen. Naast deze werkzaamheden houdt het onderzoeken van nieuwe lettervormen hem bezig. Dit resulteerde in een aantal verschillende lettertypen. Inspiratie bij het letterontwerpen komen uit zijn omgeving en uit muziek. Het ontwikkelen van nieuwe lettertypen beweegt zich geleidelijk aan naar vrijer werk, waarbij de focus meer op taal komt te liggen. De letters worden onderdeel van een structuur waar taalbouwwerken uit ontstaan. Het is een poging om grip te krijgen op het verhaal van zijn verleden en op hoe structuren werken in de wereld.

Nieuw verhaal

 

News

Dichtbundel

Madeleine benaderde mij met de vraag of ik een dichtbundel voor haar wilde ontwerpen. Ze had bij elk jaar van haar leven een gedicht uitgezocht. Een wens van haar was om lettertypes die ik zelf heb ontworpen in de bundel toe te passen. Het binnenwerk is gezet in het lettertype Lasso. Op het omslag gebruik ik letters uit het project ‘letters in het Waterloopbos’.

15 december 2021

News

Koffie bij Sam

Weken voor de opening zat Peter met Samantha en Fatmir om tafel om ze wat technische ondersteuning te bieden betreffende hun huisstijl. Hij toonde ze toen ook het project Industrial Textures. Hun reacties waren meteen enthousiast. Ze zagen het wel voor zich om er meteen bij de ingang een muurvullend kunstwerk mee te maken.

15 december 2021

Koffie bij Sam

Garage
Industrial Textures
Letters in het Waterloopbos
Make Love Not War

Luis & Pels
Fontopia
Mijn Kampen
Snackbar Porno
For Rooms

New story

News

Gallery

Shop

About

Cellebroedersweg 7A
8261 GV Kampenbr
The Netherlands

k E Q A M

FAQ
Algemene voorwaarden
Privacy policy
Disclaimer
Cookiebeleid