Een nieuwe kijk op videogames

Gamen met Diepgang

Videogames mogen vandaag de dag behandeld worden als volwaardig zingevend medium. Veel games geven een blik op de wereld, mensen en het hogere. Samen met een vriend maak ik daarom video’s zodat anderen ook toegang krijgen tot deze rijke vorm van entertainment en verdieping.

Klik op een van de afbeeldingen om de video te bekijken
Een ervaring buiten jezelf

Games als hermeneutische bron

De wereld van een game vertelt iets over hoe de ontwikkelaar en artiesten kijken naar de echt wereld. Cultureel en religieus gedachtegoed wordt weerspiegeld in de kunst.

Een verhaal kan nieuwe ideeën en vragen brengen. Door de interactie die de speler heeft wordt er een brug geslagen tussen het waarnemen en het internaliseren. Zo komen waardevolle en minder waardevolle boodschappen sterker over.

Door de verhalen je eigen te maken kun je dingen leren over je eigen bestaan in de realiteit. Zoals het interpreteren van verhalen iets bijdragen aan je moraal en kennis, zo kan het hermeneutisch benaderen van games hetzelfde doen. Door de extra visuele stimulans is het toegankelijk voor iedereen.

Persoonlijke dingen

respect dat jullie deze serie doen, ikzelf vind het niet fijn om dit soort diepe gesprekken te voeren. Dat zijn toch persoonlijke dingen voor mij.

Goku The 8th Hokage

'Oppervlakkige speler'

Ben zelf een 'oppervlakkige' speler die weinig geeft om verhalen en personages in games, ook deels omdat ik geen zin of tijd heb om me er in te verdiepen. Juist daarom vind ik jullie reviews en dit soort items leuk, waarin dat allemaal uitgebreid wordt uitgelegd.

Erik2Ammo

Lastige woorden

Jullie leggen de lastigste woorden goed uit, en vaak kan ik uit de context wel opmaken wat jullie ermee bedoelen 😉 En google is nooit ver weg! Tof, ben benieuwd naar de volgende weer! :)

Burger Broeders

Presentaties en workshops

Het is soms lastig videogames een plek te geven in het leven van kinderen, of je eigen leven. We hebben les- en cursusmateriaal ontwikkeld waarin we zowel volwassenen als kinderen meenemen in de zinvolle benadering van videogames.

Geweld

Vooroordelen kunnen worden weggenomen als de informatie die je tot je beschikking hebt ook daadwerkelijk gebruikt. Het is heel begrijpelijk dat je denkt dat geweld in videogames ervoor zorgt dat mensen gewelddadig worden, maar daar is veel over te zeggen.

Voor wie

De video’s die we maken zijn bedoeld voor een publiek dat videogames speelt. Onze cursusmaterialen zijn bestemd voor een publiek die niet bekend is met videogames, of alleen in de tijd dat de industrie nog in zijn kinderschoenen stond een game heeft gespeeld. We zijn flexibel in de onderwerpen die we kunnen bespreken en kunnen ons aanpassen aan de levensbeschouwing van de groep. Zo kunnen we aansluiten bij klassen, docenten basis- en voortgezet onderwijs, betrokken of bezorgde ouders, verenigingen enzovoorts.

Volg ons

Interesse?

Naast YouTube video’s verzorgen we ook workshops en presentaties over videogames en zingeving. Neem contact met ons op voor meer informatie.