PJBos

Waar ik ben

Rotholm 26
8321 DL
Urk, Netherlands
Mijn editing suite is in het spraakmakende Urk te vinden. Als we elkaar willen treffen kunnen we daar afspreken of op lokatie.

Nieuw project

P: 0031 642 410 432
E: contact@pieterjanbos.nl
Heb je een idee voor een project en wil je iets in beeld krijgen? Laat me je idee weten. Van mij krijgt het project alle aandacht en creativiteit die het verdient.

Laat me het weten

Wie ik ben

In 2013 stond ik voor de keuze, verdergaan of veranderen. Na drie jaar bij verschillende videoproductie bedrijven gewerkt te hebben vond ik het tijd om een verdiepingsslag te maken. Nog jaren doorbrengen in omgevingen die productiewerk vroegen in plaats van creatieve oplossingen nam ik de stap om een ander verlangen te volgen, de ontwikkeling van mijn levensbeschouwing.

Mijn kijk naar de wereld was door de lens van een camera. Ik zie de hoe verhalen verteld werden door verhoudingen in ruimte, kleuren en mensen. Door beweging van beeld.

Zo trof ik mezelf in een een omgeving die me voedde met zelfkennis en me leerde me verhouden tot mijn medemens, mijn mensbeeld te ontwikkeling als een actief en praktisch gegeven. Tijdens een les filosofie keken we naar een film en ging het nagesprek over een theologische benadering van film. Het herkennen van theologische/hermeneutische thema’s, (heilige) beeldspraak en ontmoetingen met het hogere door films als Samsara, The Shawshank Redemption, 2001 A Space Odyssey, They Grey, Metropolis en meer.

In een zoektocht naar wie ik ben en kan zijn in deze wereld trof ik op de stages tijdens mijn theologieopleiding mensen die net zo anders waren. Die zich buitengesloten voelden en hun verleden zagen als een last. Ze werden een spiegel voor mijn eigen wensen, verdriet en ontdekken. Tijdens een stage in Kaapstad trof ik het geloven in mijn eigen kunnen. De combinatie van de houding die ik ontdekte tijdens de theologie opleiding voegde zich samen met de creativiteit die ik de jaren daarvoor ontbeerd had. Tijdens en na de reis kwam er iemand anders naar voren, de mens die naar zichzelf keek als meer dan hij zelf geloofde. Een voortdurende reis.

Een boodschap overbrengen doe ik graag met film. De bewegende beelden zeggen zoveel meer dan alleen de woorden. Ze maken het persoonlijk, brengen het tot leven.